• TOSOAllra högst upp på Avenyn i Göteborg ligger Götaplatsen. Torget där teater, konserthus och konstmuseum ligger vägg i vägg. Med andra ord en central punkt i stadens kulturella liv. Precis här låg sedan 15 år tillbaka restaurangen Fond som drevs av svenske stjärnkocken Stefan Karlsson. Fond hade en ärorik stjärna i Guide Michelin i hela 11 år!

Stefan Karlsson ville dock prova på något nytt och restaurangens innanmäte revs och gjordes helt om av Göteborgsbaserade OkiDoki Arkitekter. Resultatet blev TOSO, en helt ny restaurang med ett helt nytt koncept. Inspirationen hämtades från New York såväl som från Hong Kong, Tokyo och Singapore. Ett asiatiskt tema valdes för inredning, mat, dryck, kläder och allt annat som hör till. I köket regerar Stefan tillsammans med kända kocken Karin Andersson.

Kreativ Teknik fick i uppdrag av OkiDoki att ta fram och producera egenritade armaturer som hänger nedpendlade över hela restaurangytan. Vi har även gjort övrig ljussättning, styrning och ljudteknik i lokalen. Projektering, försäljning, montering och programmering.

Ett år efter öppning är det fortfarande svårt att få plats, så en bordsbokning lär göras i tid. Vi kan bara konstatera att Stefans satsning verkar ha lyckats. Igen.
Uppdragsgivare: Götaplatsgruppen Restauranger AB
Slutkund: Götaplatsgruppen Restauranger AB
Arkitekter: OkiDoki Arkitekter
Belysning, styrning och ljudteknik: Kreativ Teknik
Foto: OkiDoki Arkitekter
"Att få jobba med proffs är enklare och kostnadseffektivt! Götaplatsgruppen är såå nöjda och har aldrig tänkt tanken att jobba med några andra än Kreativ Teknik!"

BENGT LINDE
VD & Delägare
Götaplatsgruppen
KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS