• TEGELBRUKET

Den 25e oktober 2017 invigdes ljuskonstverket ”Huset Drömmer”. Verket är skapat av konstnärerna Thomas Elovsson och Peter Geschwind som efter att ha vunnit Örebro Konsthalls tävling om fasadutsmyckning fick omvandla sin idé till verklighet.

”Vi vill i vår ljusvägg kanalisera denna energi som strålar ut från de verksamheter som sker där inne och på så vis låta huset självt kunna komma till tals i kortare sekvenser och i collageform. Som betraktare finns saker att upptäcka över tid, en historia att bygga som sker genom att man ser olika sekvenser vid olika tidpunkter på dygnet.
När man kör förbi Tegelbruket eller närmar sig byggnaden dyker bilder upp på fasaden utan förvarning. De är kvar där för några minuter för att sedan sömlöst förändras. 

Vi vill frammana en situation där byggnaden plötsligt börjar leva. Upplevelsen kan påminna om en byggnad som harklar sig eller hostar och som sedan får kontroll över sina uttryck för att sedan försvinna igen. Det kan upplevas som en kort och oannonserad föreställning – som en match, ett trick eller som att ”Huset Drömmer."

Kreativ Teknik blev kontaktade efter rekommendation från Statens Konstråd och understödde konstnärerna i sitt arbete. Vi tog fram en teknisk lösning vad gäller produkter och styrning samt skapade en programmering som gav den effekt som konstnärerna var ute efter.

Ett rutnät med LED-ljuskällor har monterats i 50st lodräta aluminiumprofiler. Varje LED-punkt går att styra var för sig. I uppdraget ingår en 5årig garanti och ett 10årigt service-avtal.

Uppdragsgivare: Statens Konstråd
Slutkund: Tegelbruket
Teknik: Kreativ Teknik
Videokonstverk: Peter Geschwind & Thomas Elovsson
Foto: Tobias Ackeborn
Mediafasad med videokonstverk i Örebro
LED-armaturer som bildar en programmerad mediavägg
Tegelbruket i Örebro där Kreativ Teknik har installerat och programmerat en Mediafasad.
Varenda liten LED kan styras individuellt och tillsammans återger de videokonstverket.

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS