• STATIONENI Uppsala byggdes 2011 en helt ny stationsbyggnad alldeles intill den gamla. All kommunikation flyttades till den nya byggnaden och vår kund, Svenssons Krogar, fick ta över den vackra gamla stationen för att göra om den till restaurang.

Samarbetet med Göteborgs-företaget Stylt Trampoli fortsatte och de tog fram en historia om stationens arkitekt Adolf Willhelm Edelsvärd. Denne man utbildade sig till ingenjör under 1800-talet och gav sig ut på en mängd resor i Europa för att se hur man byggde stationsbyggnader nere på kontinenten. Adolf kom sedan hem och blev upphovsman till närmre 300 stationsbyggnader i Sverige under 1800-talet! Det är alltså denne mans tänkta upplevelser, minnen och souvenirer som är projektets hela grundidé.

Lokalen är nu omvandlad till en stor restaurang med ett Rom-inspirerat Café, en London-inspirerad pub och en Paris-inspirerad matsal. Konstigt? Rörigt? Galet? Inte alls. Resultatet är en fantastisk upplevelse för var besökare vare sig klockan är sju på morgonen och du tar en snabb kaffe innan du slänger dig på tåget, en afterwork-öl med kollegorna eller en romantisk middag in på sena natten.

Stylt står för inredningen och Kreativ Teknik har bistått med vår kunskap inom belysning och styrning. Vi har även levererat all teknisk belysning samt centraldimmer, styrsystem och programmering.


Uppdragsgivare: Svenssons Krogar / Jernhusen
Slutkund: Stationen
Inredning: Stylt Trampoli
El-installation: Sallén
Belysningsplanering & projektering: Kreativ Teknik AB
Foto: Eric Nissen, Stylt Trampoli
“Kunskap, flexibilitet, service och kreativitet i 10 år. Samarbetet fortsätter!”
David Åström, Vd och partner Svenssons Krogar
”Kreativ Teknik är en räddnings planka för oss på Helvar. Då vi inte riktigt hinner med alla våra uppdrag, eller det är en kombination av Dali och DMX i anläggningen, kontaktar vi dem. De ställer alltid upp, löser problemet och gör ett bra jobb oavsett om det är en programmering eller ett serviceuppdrag.”
Jan-Erik Avila, Helvar AB


KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS