• SF GÖTADen 13 oktober 1936 slog Göta upp sina portar för första gången. Nästan 80 år senare, år 2015, återuppstår Göteborgs anrika biograf på bästa adress alldeles invid Götaplatsen i. Målsättningen har varit att kombinera en klassisk biografmiljö med dagens moderna teknik och komfort. 

Biografen har fyra salonger i olika storlekar varav en faktiskt fick sprängas ut ur berget under Avenyn för att få plats! Alla salonger har vackra och historiska ridåer som är hämtade ur SF Bios stora spännande samling av biomateriell från åren som gått. De fyra salongerna är alla utrustade för konferens med ljus och ljudteknik. 

När det gäller belysningen så har vi försökt finna armaturer som kan spela lite på 1930-talets design men samtidigt ge ett fullgott och vackert ljus i miljön.


Uppdragsgivare: SF BIO
Slutkund: SF BIO
Arkitekter: LBE Arkitekt AB
Ljusdesign: Kreativ Teknik AB
Styrsystem, installation och programmering: Kreativ Teknik AB
Foto: Tobias Ackeborn
“Kreativ Teknik har arbetat i våra byggprojekt sedan 2002, naturligtvis även i ombyggnader men framförallt i större nybyggnadsprojekt dvs. Filmstäder i storlekar 5-14 salonger. De har verkligen alltid tillfört kompetens; vi får fina förslag som både ger mycket bra slutresultat samtidigt som vi får ekonomiskt gynnsamma lösningar. Snabbhet, kunskap, intresse och “korta puckar” gör att jag verkligen kan intyga att de gör skäl för firmanamnet och tillför KREATIV TEKNIK till våra projekt.”
Mats Kullander, SF BIO AB
KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS