• RINMANSPARKENRinmansparken är en park i Eskilstuna. I parken finns en lekplats som heter “Upptäckten”. Inom ramen för ljusfestivalen “Nattljus” i oktober 2014 gjordes belysningen av lekplatsen om med fokus på att låta ljuset förstärka lekplatsens utrustning. Belysningen hjälper besökaren att utforska bl.a. ljud, vatten och balans.

Vissa av trädkronorna är ljussatta tillsammans med entréerna för att skapa en mysig miljö med tydliga gränser och rumslighet. På lekplatsen finns en liten bro med ett projicerat vattendrag under. Vattnet skiftar i färgnyanser och i vågrörelser.

Det tre specialritade gobosarna, av ljusdesignern Emma Röing tillsammans med företaget Beacon, är formpassade och gjorda för att på ett naturtroget sätt efterlikna vattnets rörelser. De bildar en fantasi-å som snirklar sig fram. Armaturerna styrs med DMX via en CueServer som är programmerad att skifta mellan 8 olika blå nyanser och rörelser.

Kreativ Teknik fick uppdraget att montera armaturerna samt att programmera det hela. Ett roligt och utmanande uppdrag.
Vi önskar att fler kommuner ville skapa spännande utemiljöer för sina medborgare även efter mörkrets inbrott.
“Jag anlitade Kreativ Teknik mellan 2012-2015 för tekniska lösningar för min offentliga utsmyckning Mehr Licht! i Lund. Marcus och hans medarbetare var genom hela processen ytterst professionella, mycket lyhörda, punktliga och installerade verket med allra högsta precision och finish när det var dax. Jag vill varmt rekommendera detta företag!”
Lina Selander, konstnär

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS