• NOSH AND CHOWNosh and Chow är en exklusiv restaurang i Stockholm. Konceptet är att hålla öppet från lunch och framåt med affärslunch, cocktails, middag, bar och klubb på terassen.

På våren 2016 fick Kreativ Teknik en förfrågan av Stureplansgruppen, som vi arbetat tidigare med i projektet "Hillenberg", att hjälpa dem med ljussättning och implementation i deras nya lokaler på andra våningen.

Intill den kringbyggda öppna innergården ligger den gamla sekelskiftesvåningen som med varsam hand renoverats och sedan inretts av personal på Supper. Lokalen kan ta emot upp till 350 gäster för pressvisning, mingel, fest, utställning, vernissage eller t.ex. after work.

Inredningen är stram och lugn. Näst intill asketisk och skiljer sig på många sätt från övriga rum i restaurangen. 

"I stora drag var min tanke att tona ner detaljerna och låta enskilda föremål komma fram. De färgstarka abstrakta målningarna, senapsgula sammetsoffan, marmorsvarvade handfat samt takarmatur med hängande handblåsta glasverk, är några exempel som vilar sig mot de rofyllda gråtonerna i rummen"
Martin Karlsson

Kreativ Tekniks uppgift var att belysa och ljussätta denna miljö utan att synas. Ljuset skulle endast förstärka de få inredningsdetaljer som fanns.

De spotlights som sitter i taket special-lackades i rätt kulör för att inte sticka ut och den cirkulära, minimalistiska ljuskronan i taket ritades särskilt för rummet. All belysning kopplades till ett nytt Helvar-system som vi även programmerade att ta hand om brandlarm och övrig väsentlig funktion.


Uppdragsgivare: Stureplansgruppen
Slutkund: Nosh and Chow
Inredningsdesign: Aurelle Studio, Martin Karlsson
Ljusdesign: Supper och Kreativ Teknik AB
Installation och driftsättning: Kreativ Teknik AB
Foto: Mathias Nordgren för Kasthall

KONTAKTA OSS

SkickaVerkstadsgatan 8
753 23 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS