• cripta

 
I staden San Sebastian Donostía i norra Baskien finns ett gammalt nunnekloster, mitt i stan två kvarter från stranden. Detta hade stått tomt ett tag och ett företag som arbetar med vandrarhem och turism ansökte hos Vatikanen om att få hyra det och göra om det till ett vandrarhem. 

Klostret är idag totalt renoverat med en omtanke om arv och miljö kombinerat med moderna möbelklassiker och har blivit en favorit för tillresande och ett vattenhål för lokala invånare. 

För klostret innehåller inte bara rum för övernattning och social samvaro. Det finns en härlig stenbelagd trädgård på bottenvåningen med bar, enklare mat, musik, dansundervisning, utställningar och härliga sittytor. En takterass, även den med bar och bra häng. 

Det finns också en gammal krypta nere i källaren med tillhörande biktkurer som har förvandlats till mysig och intim konsertlokal med en lång bar längs ena väggen. Lokalen används flera dagar i veckan för uppträdanden av en mängd olika akter och uttryck. Klostret är en plats där man kan umgås med folk från andra länder samtidigt som man träffar lokala invånare och gästerna är allt från 0-100 vilket gör stämningen vänlig och familjär.

Kreativ Teknik har assisterat med ljusdesign, ljuddesign, styrningslösning, montering samt programmering. Systemet kan enkelt skötas på plats av personalen samt övervakas och justeras på distans här hemma i Sverige om något går fel.

Uppdragsgivare: Convent Garden
Slutkund: cripta
Teknik & Design: Kreativ Teknik

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS