• KOKPUNKTENKokpunkten i Västerås är något så ovanligt och häftigt som Sveriges Första Actionbad! Badet innehåller en rad nya och unika attraktioner, och mer än en halv kilometer rutschkanor – allt förlagt över åtta våningar i det gamla ångkraftverket.
Eftersom upplägget hela tiden har varit Upplevelse och Action så har det ställts höga krav inte bara på de vattenrelaterade artiklarna utan även på teknik och miljö. Med rätt ljud och ljus kan man skapa de häftigaste miljöer utan att behöva ytterligare scenografi.
Ett inomhusbad ställer dessutom de högsta kraven på tekniken man kan tänka sig. Fukt, värme, kemikalier, långa öppet-tider. Alla faktorer som egentligen gör det omöjligt att använda den typ av teknik som vi är vana att arbeta med när man ska skapa dessa miljöer.Programmering av styrsystem
För att hela tiden kunna erbjuda något nytt till sina kunder görs insidan eller det digitala innehållet om var fjärde månad enligt olika teman. Temat just nu är eld. Projektorer, digitala projiceringar, världens första Aqua Cinema och mängder med LED-lampor gör detta möjligt.
Mediatec Solutions i Stockholm hade uppdraget att arbeta fram en ljus, ljud och bild-lösning för det hela. Vi togs in av Mediatec för att programmera det övergripande styrsystemet som i sin tur styr belysning, teknik, vatten etc. Dessa undersystem programmerades av Mediatec. Den styrning som användes i detta fall var Medialon Manager. Styrsystemet styrs av personalen på plats via en touch-skärm i kontrollrummet. Systemet kan även övervakas och fjärrstyras via Teamviewer för att säkerställa en bra drift.

Systemet innefattar bl.a.
  • 26 st Monitorer
  • 8 st Projektorer
  • 2 st Watchout-system
  • 3 st 8ch Förstärkare
  • 1 st Ljudprocessor
Uppdragsgivare: Mediatec Solutions Sweden AB
Slutkund: Kokpunkten
Ljusdesign: Robert Ricciuti för Mediatec Solutions Sweden AB
Programmering av det övergripande styrsystemet: Kreativ Teknik AB
Foto: Mediatec Solutions Sweden AB


KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS