• JAY FU2009 stängde den tidigare belönade krogen Guldkanten i Uppsala. I samma lokal öppnade samma ägare, nämligen Svenssons Krogar, upp en helt ny restaurang, med ett helt nytt koncept och en helt ny meny. Lokalen ligger i den vackra gamla Saluhallen precis vid Fyrisån och utsikten är väldigt vacker.

Inredningsfirman Stylt Trampoli i Göteborg skapade i linje med sina andra projekt en fiktiv man med en bakgrundshistoria för att kunna få till inredning, meny, stil och känsla in i minsta detalj. De kallar sitt sätta att arbeta för storytelling och arbetet inkluderar såväl stolar som hemsida, kläder som musik. Det blir ett helhetskoncept som känns roligt och äkta.

I detta fall tar alltså restaurangen avstamp i en man som heter Jay Fu. Kung fu-mästare, stuntman och restauratör. Han ska ha ägt ett typiskt steakhouse mitt i den karlifonska öknen under 60- och 70-talet… Menyn beskrivs som “Amasian” vilket ska tolkas som en crossover mellan amerikanskt och asiatiskt. Inredningen är dov, färgrik och mysig. Exklusiv men med en viss avkopplad hemmakänsla i alla fall.

Kreativ Teknik arbetade tätt ihop med Stylt för att tillsammans ta fram en ljusdesign, ett armaturval och en funktion som skulle passa in i konceptet. Vi levererade, monterade och programmerade belysning, ljudteknik och bildeffekter.

Uppdragsgivare: Jay Fu
Slutkund: Svenssons Krogar
Foto: Eric Nissen, Stylt Trampoli
Design: Stylt Trampoli
“Kunskap, flexibilitet, service och kreativitet i över 10 år. Samarbetet fortsätter!”
David Åström, VD Svenssons Krogar
Kreativ Teknik på Jay Fu
Kreativ Teknik på Jay Fu
Kreativ Teknik på Jay Fu
Kreativ Teknik på Jay Fu
Kreativ Teknik på Jay Fu
Kreativ Teknik på Jay Fu

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS