• HOUSE OF NIGHTMARESDen 25e april 2015 invigdes det helt nya spökhuset; House of Nightmares! Attraktionen ligger i samma byggnad som det gamla spökhuset men hela insidan är omgjord från grunden. Det är den mest skrämmande attraktionen som någonsin gjorts på Gröna Lund och åldersgränsen är satt till 13 år!

Vad som väntar inuti huset kan vi tyvärr inte berätta men insidan berättar en histora om den fruktade Dr. Morphio som på 50-talet i USA gjorde fruktansvärda experiment på sina patienter. Han arbetade i hemlighet med att extrahera sina patienters värsta mardrömmar och göra dem levande. Allt detta skedde i detta övergivna hus. Var Dr. Morphio finns är det ingen som vet. Men hans mardrömmar lär finnas kvar där inne…

Kreativ Teknik var tidigt inkopplade i projektet och har tillsammans med Gröna Lund och det amerikanska företaget Sally Corporation arbetat fram hela innehållet och dess utformning. Vi har ansvarat för ljus, ljud, bild och styrteknik. Projekterat, levererat, monterat och programmerat.
Ett gigantiskt arbete med minutiös precision som vi är glada och stolta över att få ha deltagit i!

Ljusdesign, ljus-, ljud- och styrteknik, programmering: Kreativ Teknik AB
Idé, utformning och design: Sally Corporation
Uppdragsgivare: AB Gröna Lunds Tivoli
Slutkund: AB Gröna Lunds Tivoli
Foto: Tobias Ackeborn
Foto fasad: Gröna Lund
”Jag tycker att samarbetet med Kreativ Teknik fungerar perfekt, vi får snabbt kreativa prissatta förslag på lösningar för både ljus och styr/regler. Montagen sker effektivt och samarbetet med andra yrkesgrupper sker utan problem. Servicen efter leverans är utsökt och med väldigt kort inställelsetid.”

Peter Osbeck, Attraktionschef AB Gröna Lunds Tivoli
Kreativ TeknikKONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS