• HAGA KYRKA

Vackra Haga Kyrka I Sigtuna är belägen cirka sju kilometer norr om Sigtuna Stad. Kyrkan, som är byggd helt i sten, är från 1200-talets senare del och byggdes klart under 1300-talet. I kyrkan finns bl.a. en dopfunt i sandsten från 1200-talets tidiga del så det är en gammal och välanvänd kyrkoplats. 
Kyrkorummet har tidigare inte haft någon ljudanläggning och det har ibland varit svårt för besökare att följa med i tal pga. de ekoeffekter som skapas i ett litet stenutrymme som detta.

Kreativ Teknik anlitades under 2018 för att besiktiga lokalen och ta fram en högtalarlösning som var diskret i det fina rummet samtidigt som den löste de problem de haft. Vi gjorde en provlyssning och kunden bestämde sig för JBLs linjestrålande högtalare CBT50. Den skickar ljudet väldigt riktat vilket ger en mer kontrollerad ljudbild med mindre eko, framför allt för tal. Högtalarna kopplades till en Crown-förstärkare och ett litet mixerbord från Soundcraft. Ljudet styrs enkelt från en iPad som kan ha olika nivåer på utseendet beroende på accessnivån på användaren.

Installationen blev diskret och användarvänlig och ljudet klarare och tydligare.
Haga Kyrka är helt enkelt en liten pärla som är väl värd ett besök!
             

Uppdragsgivare: Svenska Kyrkan
Projektering, försäljning, installation och injustering: Kreativ Teknik AB
Foto: Kreativ Teknik AB

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS