I år fyller den svenska folkskolan 175 år. Det firar Lärarstiftelsen med den turnerande utställningen ”En sagolik skola”. 

Projektet innefattar utställning, webbplats och arrangemang som temakvällar, studiecirklar, föreläsningar, debatter och andra aktiviteter runt om i landet. Utställningen invigdes på Prins Eugens Waldemarsudde den 11 mars och ska sedan visas på sju platser runt om i landet under en period på tre år.

Den svenska skolan står inför utmaningar inför framtiden och med den här utställningen vill man visa hur viktig roll skolan har haft för demokratin i Sverige och hur viktig roll den kommer att ha framöver.

Kreativ Teknik har levererat en del av tekniken till utställningen. Tekniken består bl.a. av ett antal bildskärmar som illustrerar olika saker i de olika rummen; fönster ut mot dåtiden, konstverk, äldre SVT-program om utbildning etc. Vi har även skapat en digital Mårten Gås som via en glas-gobo i en moving head flyger omkring på sin gås. Kreativ Teknik levererade och programmerade styrsystemet som får allting att fungera.

Uppdragsgivare: Lärarstiftelsen
Slutkund: Lärarstiftelsen
Ljus, ljud, AV, programmering: Kreativ Teknik AB
Lånade bilder: Lärarstiftelsens Pressarkiv
Kreativ Teknik gör En Sagolik Skola.
Kreativ Teknik gör En Sagolik Skola.
Kreativ Teknik gör En Sagolik Skola.
Kreativ Teknik gör En Sagolik Skola.

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS