• ELVINEI början på september 2015 öppnade det svenska märket Elvine sin första egna butik. Elvines kläder har länge funnits tillgängliga i en mängd andra butiker men nu ville man satsa på en helt egen butik parallellt. Elvine Mänd var en stark kvinna från Estland som arbetade som sömmerska. När ryssarna invaderade landet flydde hon, som så många andra estländare, till Sverige. Här fick hon så småningom en dotter som så småningom fick en son; Daniel.

Daniel växte upp i Göteborg och öppnade så småningom en street-butik eftersom han kände att han och hans vänner saknade en hel del i det utbud som fanns. Med tiden blev han allt mer kvalitetsinriktad och svängde mot att skapa kläder för vardagen men med samma kvalité som mormor Elvine skulle skapat, dock fortfarande för sina vänner och folk som dem. Själva kallar de sina kläder “Sophisticated for the unsophisticated”.

Butiken ligger på Jacbosbergsgatan i Stockholm och inredningen från Göteborgsbaserade arkitektfirman OkiDoki går i gips, betong, kanalplast, glas och rostig plåt. Detta för att återigen ta upp element från gatan där kläderna ska användas.

Kreativ Teknik tillfrågades för att göra en fungerande och profilerande ljud- och ljussättning i lokalen. Med hjälp av skenor, spotlights och bakbelysta glas-skivor har vi tillsammans skapat en miljö som gör Elvines kläder rättvisa och som får dem att synas och se bra ut.

Uppdragsgivare: OkiDoki! Arkitekter
Slutkund: Elvine
Ljussättning, montering och programmering: Kreativ Teknik AB
Ljudteknik, montering och programmering: Kreativ Teknik AB
Foto: Tobias Ackeborn

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS