• AT MOLLBERG

Nyligen öppnade en ny bar och restaurang i det anrika hotellet Mollberg i Helsingborg. Elite Hotel Mollberg är faktiskt en av Sveriges äldsta hotellbyggnader och man tror att det ända sedan 1300-talet legat ett gästgiveri på denna plats! 1802 fick hotellet namnet Mollberg, döpt efter en sjöman. 1884 stod den nuvarande byggnade klar och behöll då namnet Mollberg. Lite kuriosa är att Mollberg även gett namn åt en blandning hos Zoégas kaffe eftersom att dåvarande krögare år 1903, gjorde denna beställning.

Restaurangen serverar en välstämd blandning av det svenska och franska köket och stället har snabbt blivit en självklar mötesplats med sin exklusiva miljö och fantastiska inredning, gjord av OkiDoki arkitekter. I arbetet togs stor hänsyn till den vackra arkitekturen och dess kulturhistoria.

Kreativ Teknik fick i uppdrag av OkiDoki Arkitekter att hjälpa dem ta fram ett belysningförslag som skulle kunna plocka fram detaljer och lysa upp de akitektoniska drag lokalen har. Vi har även varit med och tagit fram specialritade hyllor med inbyggd belysning till bl.a. baren.

Resultatet är lyxigt överdådigt men finstämt och med en glimt i ögat. 
Tack för ett fint samarbete, säger vi!

Uppdragsgivare: OkiDoki Arkitekter
Slutkund: at Mollberg, Elite Hotel Mollberg Helsingborg
Projektering och belysningsplanering: Kreativ Teknik AB i samarbete med OkiDoki Arkitekter
Kreativ Teknik ljussätter Elite Hotel Mollberg med OkiDoki Arkitekter.
Kreativ Teknik ljussätter Elite Hotel Mollberg med OkiDoki Arkitekter.
Kreativ Teknik ljussätter Elite Hotel Mollberg med OkiDoki Arkitekter.

KONTAKTA OSS

SkickaVaksala-Eke 85, HUS:E
754 73 Uppsala
Sweden

+46 18 10 22 11
info
o
@
o
kreativteknik.se

FÖLJ OSS